uwolnij się od
zarazków i patogenów
Ozonowanie to metoda która całkowicie niszczy wirusy, bakterie,
pierwotniaki, roztocza, alergeny, pleśnie, grzyby i nieprzyjemne zapachy.
CZYSTOŚĆ, ŚWIEŻOŚĆ, BEZPIECZEŃSTWO "O3 be free"
Polecamy

Od grudnia 2006 każdy kto produkuje i wprowadza do obrotu żywność musi posiadać sprawnie działający system HACCP (System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)

Masz problem z niechcianym kretem na swojej działce, ogrodzie, wypielęgnowanym trawniku czy warzywniaku? Zabezpieczenia przed kretem

Oferta zwalczania insektów i gryzoni.

ozonowanie w branży rolno-spożywczej

W branży rolno-spożywczej generatory ozonu, z racji neutralizowania wszelkich mikroorganizmów oraz drobnoustrojów chorobotwórczych, posiadają szerokie zastosowanie w szeroko rozumianym przetwórstwie spożywczym, w tym mięsnym. Ozonowanie pomieszczeń w których produkowana i przechowywana jest żywność wpływa nie tylko na wydatną redukcję ryzyka przedostania się do niej wrogich związków i drobnoustrojów, ale może wpływać na wydłużenie się okresu przydatności do spożycia. Podobnie rzecz się ma w przypadku pojazdów służących do transportu żywności, która posiada krótki okres trwałości.

Rzeczpospolita Polska przed ponad dekadą, a dokładniej 1 maja 2004 roku przystąpiła w struktury Unii Europejskiej. Ta historyczna zmiana wpłynęła na cały szereg obszarów życia Polaków oraz funkcjonowania struktur państwa. Bardzo poważne zmiany objęły sektor rolniczy, którego widomym znakiem było objęcie właścicieli gospodarstw indywidualnych Wspólną Polityką Rolną. Głębokie przeobrażenia dotknęły również sfery wymogów i kryteriów sanitarnych i higienicznych, a w szczególności bezpieczeństwa w produkcji żywności. Jednym z najważniejszych problemów w rolnictwie jest obecność tzw. ptaszyńca kurzego oraz całej kategorii drobnoustrojów. Stąd też zachodzi konieczność regularnego wykonywania dezynfekcji oraz dezynsekcji.

Nasze przedsiębiorstwo współpracuje z rolnikami w zakresie dostosowania się do systemu Dobrej Praktyki Rolniczej poprzez systematyczne stosowanie zabiegów DDD oraz ozonowania. Profesjonalnie, przeprowadzona przez wykwalifikowane osoby posługujące się nowoczesnymi urządzeniami dezynfekcja wykazuje bardzo wysoką skuteczność w zwalczaniu chorobotwórczych grzybów, bakterii i wirusów, zaś dezynsekcja niszczy larwy much oraz jaja pasożytów.

Zastosowanie ozonowania w rolnictwie.

Ozonowanie jako metoda neutralizowania groźnych drobnoustrojów czy mikroorganizmów posiada bardzo znaczącą przewagę nad innymi metodami dezynfekcji, nie tylko z powodu wysokiej skuteczności, duża odporność na wirusy i bakterie oraz głęboka penetracja. Ozon doskonale likwiduje patogeny, alergeny czy nieprzyjemne zapachy.

Nasze przedsiębiorstwo systematycznie współpracuje z właścicielami ferm drobiu, chlewni czy ubojni.
Pomagamy również w uzyskaniu certyfikatu GLOBAL G. A. P. producentom  warzyw i owoców.